Povoljnije cijena parkiranja za korisnike koji nisu iz Mostara

Uz početak uređenja mirujućeg prometa u kvartovima, a zbog lakšeg parkiranja svim korisnicima koji nemaju prebivalište u Gradu Mostaru, Mostar parking omogućio je parkiranje po povoljnijim uvjetima na posebnim parkiralištima. Ova parkirališta posebno su označeni parking prostori,  na kojima se može parkirati po povoljnijim uvjetima. Za sada definirana su tri prostora za posebna parkirališta:

  1. „Parking Ćiro“ – Parking prostor koji se nalazi između ulica dr. Ante Starčevića i Kneza Domagoja. Ovo posebno parkiralište nalazi se na području nekadašnjeg HIT-a, odnosno iza zgrade HNK.
  2. „Parking Federalna“ – Parking prostor koji se nalazi između ulica dr. Ante Starčevića i Kneza Domagoja. Ovo posebno parkiralište nalazi se iza zgrade Federalne Vlade BiH.
  3. „Parking Đački“ – Parking prostor koji se nalazi uz ulicu Kralja Tvrtka, okruženo je zgradom nekadašnjeg Đačkog doma u Mostaru.

Posebna parkirališta omogućuju svim korisnicima javnih parkirališta u Gradu Mostaru da uz satne i dnevne parking karte, kupe i mjesečne karte  koje vrijede samo za ove parkinge. Bez obzira na prebivalište ili grad/mjesto iz kojega dolaze, mjesečne parking karte za posebna parkirališta može kupiti bilo koji korisnik. Od srijede, 15. lipnja bit će omogućena kupovina mjesečne karte za posebna parkirališta. Kupovina se može obaviti u sjedištu društva Mostar Parking ili popunjavanjem online zahtjeva na web stranici, prateći upute na webu. Produživanje karata može se vršiti preko MoParking mobilne aplikacije, uplatom putem pošte/banke/mobilnog bankarstva  ili osobno u sjedištu društva Mostar Parking.

Sve upute o kupovini i produživanju povlaštenih parking karata možete pronaći na ovom linku. Posebna parkirališta ne spadaju pod parking Zone I ili II, nego su zasebna zona, stoga korisnici povlaštenih mjesečnih ili godišnjih karata za Zonu I ili II mogu iskoristiti iste za parkiranje na posebnim parkiralištima do 1.7.2022, odnosno do datuma isteka mjesečne povlaštene karte za 6. mjesec.  Nakon navedenog datuma, povlaštene parking karte za Zonu I i II neće biti važeće na posebnim parkiralištima.

Korisnici povlaštenih mjesečnih parking karata za Zonu I ili II mogu kupiti mjesečnu kartu za sva posebna parkirališta po cijeni od 10 KM za fizičke osobe, a 30 KM za pravne osobe. Karta za jedan od posebnih parkirališta vrijedi na svim posebnim parkiralištima.

Broj parkilišta s ovakvim uvjetima povećavat će se sukladno potrebama,  o čemu će Mostar parking obavještavati građane. Uvođenjem posebnih parkirališta smanjit će se opterećenost parkinga u kvartovima, a povećati na lokacijama koje su do sada bile manje opterećene. Mostar Parking nastavlja pratiti situaciju na terenu i u skladu s time će svoje aktivnosti prilagođavat, i kako bi mirujući promet bio uredniji na zadovoljstvo svih korisnika javnih parkirališta u Mostaru.

hrHrvatski