Važna obavijest za sve građane i korisnike javnih parkirališta U Gradu Mostaru

Od srijede, 21.12.2022, počinje naplata javnih parkirališta u nekoliko kvartovskih područja.

Naplata javnih parkirališta počinje u kvartovskom području koje je omeđeno ulicama Dr. Ante Starčevića, Kneza Višeslava, Tina Ujevića (nekadašnja ulica Vokića i Lorkovića) i Alekse Šantića (nekadašnja ulica Mile Budaka). Područje je ovo u Gradu Mostaru poznato kao „Centar 2″ i “Centar 3“.

Uz to, od navedenog datuma počinje i naplata javnih parkirališta u kvartovskom području koje je omeđeno ulicama Kralja Tomislava, Stjepana Radića i Kralja Petra Krešimira IV. Područje je ovo u Gradu Mostaru poznato kao „Staro Veležovo“ ili „Strelčevina“.

Oba spomenuta područja se nalaze unutar Parking Zone II te je vertikalna signalizacija uz parking automate već postavljena. Sve lokacije parking automata u Gradu Mostaru možete pronaći na službenoj stranici JP „MOSTAR PARKING“ d.o.o. Mostar.


Naplata javnih parkirališta počinje i u kvartu koji je omeđen ulicama Kralja Zvonimira, Kralja Tvrtka, Stjepana Radića i Kralja Tomislava. Područje je to od Srednje strojarske škole Fausta Vrančića i nekadašnjeg Đačkog doma. Vertikalna signalizacija uz parking aparat je već postavljena.

Preko puta spomenutog kvarta, s lijeve strane ulice Kralja Zvonimira (smjer kretanja od križanja ulica Kralja Zvonimira i Kralja Tvrtka) također počinje naplata javnih parkirališta te je vertikalna signalizacija uz parking aparat već postavljena.

Oba spomenuta područja se nalaze unutar Parking Zone I. Sve lokacije parking automata u Gradu Mostaru možete pronaći na službenoj stranici JP „MOSTAR PARKING“ d.o.o. Mostar.


Cijene parkinga na javnim parkiralištima u Zoni I su:
Satna parking karta – 1.50 KM
Dnevna parking karta – 20.00 KM
Povlaštena mjesečna parking karta – 25.00 KM
Povlaštena godišnja parking karta – 225.00 KM

Cijene parkinga na javnim parkiralištima u Zoni II su:
Satna parking karta – 1.00 KM
Dnevna parking karta – 15.00 KM
Povlaštena mjesečna parking karta – 15.00 KM
Povlaštena godišnja parking karta – 135.00 KM

Svoje povlaštene parking karte možete kupiti u prostorijama poduzeća JP „MOSTAR PARKING“ d.o.o. Mostar na Bulevaru (preko puta Doma Zdravlja). Za prvu kupovinu povlaštene parking karte, potrebno je priložiti kopiju prometne/saobraćajne, potvrdu o prebivalištu (ne stariju od 6 mjeseci) te popuniti obrazac koji možete preuzeti sa stranice ili u prostorijama poduzeća. NAPOMENA: Prometna/saobraćajna mora glasiti na isto fizičko lice kao na potvrdi o prebivalištu.

hrHrvatski