Učenici OŠ Petar Bakula posjetili Mostar Parking

U sklopu Civitas programa za učenike “Projekt građanin”/”Ja građanin”, JP Mostar Parking na čelu s v.d. direktorom Ivanom Barbarićem primio je u posjetu poduzeću učenike i nastavnike OŠ Petar Bakula iz Mostara, koji sudjeluju u Civitas programu. Učenici su kao temu za svoj projekt definirali problem napuštenih automobila na parkinzima u gradu Mostaru.

Iz JP Mostar Parkinga su pojasnili djeci kako i na koji način su početkom uvođenja kontrole i naplate parkinga u Mostaru rješavali problem napuštenih automobila, koji su to koraci od prijave problema nadležnim gradskim službama do samog uklanjanja automobila. Također je pojašnjeno na koji način funkcionira sustav parkiranja u gradu Mostaru, a djeca su imala priliku i sami testno isprobati plaćanje parkinga na parking automatu.

“Projekt građanin”/”Ja građanin” je praktični dio Civitas programa u kojemu su učenici iz cijele Bosne i Hercegovine ohrabreni da odaberu problem iz svoje zajednice, istraže postojeće mjere javne politike, razviju svoja rješenja koja predstavljaju nadležnim institucijama, te kreiraju akcijske planove za implementaciju svojih rješenja.

“Projekt građanin”/”Ja građanin” učenicima pomaže da postanu odgovorni i informirani mladi ljudi koji kroje svoju budućnost i shvaćaju pojam i značaj brige i uključenja svih građana u rješavanje problema koji se tiču svih nas.

hrHrvatski