Mostar Parking dobio prvu pravnu bitku

Dana 07.02.2023. službenim putem uručena nam je presuda Općinskog suda u Mostaru u predmetu Krčum protiv Mostar Parkinga, a koja u potpunosti ide u korist JP Mostar Parkinga.
Da podsjetimo, Milenko Krčum  tužio je Mostar Parking zbog izdane dnevne parking karte od 15 KM u zoni II u ulici Kralja Tomislava 7c (Eksperimetnt).
Kroz tužbeni zahtjev, tužitelj je iznio kako ga je Mostar Parking uznemiravao u mirnom posjedu s pravom služnosti, odnosno, da Mostar Parking nema pravo naplaćivati parking na parkingu za koji je on izričito tvrdio da je vlasništvo stanara. Tužbeni zahtjev je kroz presudu naravno odbijen uz jasno obrazloženje iz kojeg ističemo:

„Sve i da je tužitelj dokazao posjed prava služnosti parkiranja, a što u ovome predmetu nije slučaj, sud ističe da je smetanje posjeda samo ona radnja koja je učinjena neovlašteno, protupravno, jer je faktičko stanje, pravno zaštićeno pa se kao takvo ne smije samovlasno mijenjati ili narušavati. U predmetnom postupku sud nije utvrdio ni protupravnost postupanja tuženog, jer tuženi svoje ovlaštenje naplate parkinga temelji na Odluci Grada Mostara o načinu organiziranja, upravljanja i korištenja javnih parkirališta na području Grada Mostara koja je na snazi (sa svim svojim izmjenama i dopunama).“


Kako smo komunicirali cijelo ovo vrijeme prema javnosti vodeći se zakonskim okvirima i regulativama, te često spominjanim SIZ – ovima, ovime se službeno potvrđuje kako Mostar Parking svoje ovlasti naplate parkinga u gradu Mostaru obavlja legalno u skladu sa zakonom i po Odluci Gradskog vijeća Grada Mostara o načinu organiziranja, upravljanja i korištenja javnih parkirališta na području Grada Mostara koja je na snazi (sa svim svojim izmjenama i dopunama).
Ovo je i svojevrsni početak našeg dokazivanja istine i borbe protiv svih onih koji su se u protekle dvije godine svojski trudili da naštete poslovanju, ugledu poduzeća, kao i ugledu samog direktora. Ovim putem Mostar Parking najavljuje tužbe protiv aktera medijske hajke i organizacija koje s njima u kolaboraciji sustavno rade na srozavanju kredibiliteta našeg poduzeća.

en_USEnglish